Състоя се официалният анонс на електромобила Opel Corsa-e, по време на който бяха обявени и техническите характеристики на новия електрически автомобил.

Това е шестото поколение на компактния модел Opel Corsa, в което ще има бензинов, дизелов и вече – изцяло електрически модел. Първото поколение Corsa излезе през 1982 година и оттогава автомобилният производител е продал над 13,6 милиона бройки от този модел.

1 от 4

Електромобилът Opel Corsa-e е оборудван с електрически двигател с мощност 100 KW (136 конски сили), а капацитетът на акумулаторния блок е 50 KWh. Характеристиките са идентични с тези на Peugeot e-208, базиран на същата платформа e-CMP.

Пробегът с напълно заредената 50 KWh батерия е 330 км по WLTP цикъла. Поддържат се всички видове зареждане, включително и бързия режим от 0 до 80% за 30 минути. Производителят дава 8 години гаранция за качество. Пробегът се променя с помощта на режимите Normal, Eco и Sport, които променят динамиката и рекуперацията на енергия.

1 от 2

Въртящият момент е 260 nm което дава възможност на Opel Corsa-e да се ускорява от   0 до 50 км/ч за 2,8 секунди, а от 0 до 100 км/ч – за 8,1 секунди.

1 от 5

В таблото е вграден 7 или 10-инчов дисплей. Вградена е информационната система Opel Connect, а чрез технологията IntelliLux LED Matrix автоматично се настройват светлините на фаровете за оптимална видимост.

Засега цените не са обявени.