Хоакин "Ел Чапо” Гусман е недоволен от строгия затвор, в който се намира. Не напразно, охранителите, а и затворниците, наричат мястото „Адът на Земята” – тъй като наркобосът е един от закоравелите престъпници там, му е позволено едва 1 час да се разхожда в... бетонна яма.

В началото на месеца, Гусман и адвокатите му пожелаха той даполучава повече време навън, тъй като му липсвала физическа активност. В писмото си, те пишат, че Ел Чапо „няма достъп до чист въздух, слънчева светлина и е принуден, да слага тоалетна хартия в ушите си, за да заглуши шума на затвора”.

Но единственото място, където Гусман може да се препича на слънце и да вдишва чист въздух е на покритият с мрежа покрив. Но управата в затвора все още помни денят, в който един от затворниците за малко да избяга от там, когато отвлечен хеликоптер се опитва да среже мрежата и да го качи на борда.

Предвид факта, че Ел Чапо вече е успявал да избяга от цели два строгоохраняеми затвора, съдиите веднага разбрали за какво става дума и отказали на Гусман достъпа до слънчева светлина, тъй като най-вероятно ще се опита да избяга отново, именно през покрива.

"В този случай, активоността на открито е невъзможна. Затворникът вече успешно е планирал две бягства от строгоохранявани сгради, като едно от тях е включвало сложното прокопаване на тунел, с вентилация, дълъг повече от миля. Да избяга през покрива ни, ще е елементарно за него”, пишат в отговор властите.