Бившата номер 1 в света Анжелик Кербер пристигна в Париж все още невъзстановена от контузия в глезена. Това й попречи да се подготви по най-добрия начин за "Ролан Гарос". Германката изигра само три мача на клей от началото на сезона. Въпреки това около нея се заговори дали ще успее да направи кариерен Голям шлем, тъй като вече има във визитката си титли от всички турнири от Шлема освен от Откритото първенство на Франция.

"В началото на годината целта ми беше да съм във върхова форма за "Ролан Гарос", но това беше толкова отдавна. Сега очакванията са далеч по-малки след всичко, което се случи пред поледните седмици", сподели Кербер пред Sportal.bg. - Сега не мисля за това. Тук съм и се опитвам да се справя със ситуацията. Надявам се, че ще се подобрявам с всеки изминал ден, че кракът ми ще е по-добре. В момента за това мисля."

Name: @AngeliqueKerber
Country:
Occupation: Career slam hunter#RG19 pic.twitter.com/xMSO7n1MvM

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 23, 2019

Анжелик разкри, че не е била сигурна относно участието си в Париж, тъй като контузията в глезена се е оказала по-сериозна от очакванията. "Радвам се, че съм тук. Преди две седмици не бях сигурна, че ще участвам на "Ролан Гарос". Последните няколко дни почти няма болка. Преди две седмици не можех да ходя. Стоях на дивана една седмица, правех възстановяване. Затова много се радвам, че сега съм в жребия", каза още тя.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж