Топ мениджъри, част от училищното настоятелство на ИТ гимназията в Бургас

Един от тях изпълнителният директор на една от най-бързо развиващите се ИТ компании в Централна Европа – Ивайло Славов


Иновативното училище е пилотен проект за България. То дава отлична възможност за всички младежи, които обичат информационните технологии, да се развиват в тази посока

Предприемачи с висока експертиза, управляващи едни от най-големите и най-бързоразвиващи се ИТ компании в България, са част от настоятелството на бургаската гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Един от тях е основателят на BULPROS, изпълнителният директор на една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа – Ивайло Славов. „Причината да се включа в реализацията на проекта е защото Бургас има голям потенциал за развитие на много ИТ таланти и професионалисти. Създаването на гимназията бе много важна стъпка в тази посока, за това се обединихме и ние професионалистите в ИТ бранша. Целта ни е да помогнем на града да се развие като ИТ център в България“, заяви Ивайло Славов.

С общите усилия на всички, които подкрепиха идеята на кмета Димитър Николов и повярваха в успеха, първата учебна година за Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации е вече факт.

Иновативното училище е пилотен проект за България. То дава отлична възможност за всички младежи, които обичат информационните технологии, да се развиват в тази посока. Базата на гимназията е също без аналог в страната. В училището вече се обучават 108 ученици в професионално направление „Компютърни науки“, професия „Програмист“, специалности „Програмно осигуряване“ и „Приложен програмист“ с интензивно изучаване на английски език.

Съвсем скоро ще бъде обявен и нов прием на ученици след 7-ми клас.

Ивайло Славов е един от хората, които лично участваха в създаването на програмите за обучение на бъдещите ИТ специалисти. В рамките на две последователни години, през 2017 г. и 2018 г. той е сред 10-те топ мениджъри на България в престижния конкурс "Мениджър на годината", организиран от списание "Мениджър" и консултантската компания Deloitte. Ивайло Славов е председател на Българската аутсорсинг асоциация и член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България .

През миналата година компанията му откри свой офис в Бургас и активно участва в инициативите, насочени към ИТ индустрията. В момента BULPROS оперира на европейските и глобални пазари с над 1200 служители, в 19 офиса в Европа и Северна Америка.

„Днес, виждайки високите резултати на първия випуск на гимназията и отличните постижения на учениците по математика, информатика в състезанието по програмиране, съм убеден, че съм направил правилна стъпка. Вече обмислям и разширение на офиса на BULPROS в Бургас , като идеята ми е да продължим в тази посока с още по-смели стъпки“, разкри Ивайло Славов.

Още за мотивите на Ивайло Сласов да подкрепи ИТ гимназията в Бургас, вижте във ВИДЕТО:

 


В категории: Просвета