Шампионът в Северозападната Трета лига Спартак (Плевен) победи с 2:0 като гост Севлиево в дербито на XXIX кръг на аматьорската група. Момчетата на Красимир Бислимов още преди седмица си осигуриха така жадуваната промоция за професионалния футбол, но не допуснаха отпускане в редиците си. С успеха си спартаклии запазиха аванса си от седем точки пред втория Янтра Габрово (Габрово), който разгроми с 6:2 като домакин Бдин (Видин).

И докато на върха на Северозапад няма грам интрига, то не така стоят нещата на дъното. Цели четири клуба - Трявна, Левски (Левски), Локомотив (Дряново) и Янтра (Полски Тръмбеш) са замесени в жестоката битка за оцеляване. Три от четирите клуба ще се спасят, като само един ще изпадне.

Любопитното е, че кръг преди края и споменатите отбори имат абсолютно еднакъв точков актив - 24. Най-тежко е положението за Левски (Левски), който има гостуване на Спартак (Плевен). Янтра (Полски Тръмбеш) и Трявна пък ще се изправят в директен сблъсък един срещу друг. Локомотив (Дряново) пък ще посрещне у дома Севлиево.

Северозападна Трета лига, сезон 2018/2019, XXIX кръг

Янтра Габрово (Габрово) - Бдин (Видин) 6:2
Академик (Свищов) - Вихър (Славяново) 0:2
Локомотив (Мездра) - Първа атомна (Козлодуй) 5:1
Трявна - Ком (Берковица)3:0
Левски (Левски) - Янтар (Полски Тръмбеш)
Севлиево - Спартак (Плевен) 0:2
Павликени - Локомотив (Дряново) 0:0
Ботев (Луковит) - Партизан (Червен бряг) 1:2

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА СЕВЕРОЗАПАД