Харви Уайнстийн е достигнал до предварително споразумение да изплати 44 млн. долара на една от жените, които го обвиняват в сексуално насилие. Според „Уолстрийт джърнъл“ до сделката се е стигнало след преговори между Уайнстийн, неговите обвинители, членовете на борда на бившето му филмово студио и главната прокуратура на Ню Йорк.
 
Споразумението ще сложи край на делото и ще компенсира жертвите на холивудския продуцент. Ако тя се финализира, ще отпадне гражданският иск от главната прокуратура на Ню Йорк от миналата година, който обвинява борда на продуцентската компания „Уайнстийн“ в това, че не е защитила служителите си от агресивното поведение и сексуалните посегателства на Уайнстийн.
 
Във въпросните 44 млн. долара са включени около 30 млн. адвокатски такси за ищците. Не се уточнява, обаче, за коя от жертвите на скандалния продуцент става дума.
 
14 млн. долара ще отидат за заплащането на таксите на свързаните с Уайнстийн, включително членовете на борда на бившата му компания, които в иска са обявени за ответници.
 
Информацията не е потвърдена от Уайнстийн или от представители на компанията му.