В най-духовния ден бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за постижения в науката и образованието и в изкуството и културата. 
 
Индивидуалната награда „Млада Загора“ за постижения в науката и образованието бе връчена на Силивя Петкова, дванадесетокласничка от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, лауреат на Националната олимпиада по френски език и участник в Международен младежки семинар на тема “Бъдещето на Европа” в Европейския парламент в Брюксел.
 
Dariknews

 


Второкласничката Фабияна Костадинова също получи наградата „Млада Загора“ за участие в първенствата на Европейския съюз и златен медал на държавно първенство по шахмат.
 
Община Стара Загора

Колективната награда „Млада Загора“  за наука и образование бе присъдена на училищен отбор от ПГСАГ „Лубор Байер“ за първо място в националното състезание „Най-добър млад строител“.
 
Dariknews

Кларинетистът Мариян Божидаров от музикалното училище „Христина Морфова“ бе отличен с наградата „Млада Загора“ за успехи в културата и изкуството. Младият талант дебютира като солист на Кралската филхармония в Лондон и е приет с пълна стипендия в Лондонската консерватория „Синиър Гилдхол“.
 
Dariknews

Колективната награда отиде при Ученическия училищен театър при СУ „Максим Горки“ за завоювана втора награда на Национален конкурс за театър на испански език.
 
Dariknews

Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов получи наградата “Стара Загора“ за постижения в културата и изкуството. Той бе отличен за съществен принос в развитието и възхода на Държавна опера Стара Загора и като създател на иновативни и креативни проекти в областта на съвременните музикално-сценични изкуства.
 
Dariknews

Колективната награда бе връчена на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ за високи художествено-творчески постижения и авторитетно присъствие в национални фолклорни сценични проекти и форуми. Ръководителят му Христо Иванов получи днес и най-високата награда на Съюза на музикалните и танцови дейци – кристално огърлие.
 
Dariknews
Dariknews

Колективната награда за наука и образование отиде при Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет за завоювано първо място в професионално направление „Ветеринарна медицина“ в рейтинговата система на висшите училища в България. Със същата награда бе отличен и колективът на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ за професионални успехи и изключителни постижения на учениците им.
Dariknews
Dariknews

За високи професионални постижения и творческа активност с индивидуалната награда „Стара Загора“ бе отличена Йорданка Мирчева, старши учител по български език и литература в Шесто основно училище „Свети Никола“. Тя е инициатор и организатор на конкурса “Българския език е лесен и интересен”.
 
Dariknews

Поздравления към отличените поднесоха Гергана Тончева от Вокална група „Розов свят“ с изпълнението на песента „Учителко, любима“, квартет „Траяна“, вокална група „Усмивки“, Лора Герджикова от НЧ "Георги Бакалов - 1933"  с песента „Остани“, Детския фолклорен ансамбъл „Загорче“.
Dariknews