Заедно с Мария Габриел заминаваме за Мюнхен, където ще се включим в заключителното предизборно събитие на кандидата на EPP - European People's Party за председател на ЕК Манфред Вебер. Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува снимки от летището. Премиерът заминава с редовен полет на Луфтханза, тъй като правителственият самолет превозва делегацията с Цвета Караянчева в Рим. Според запознати премиерът лети в икономична класа. 

Форумът ще се проведе в столицата на германската провинция Бавария – Мюнхен, като на него са поканени и канцлерът на Германия Ангела Меркел, канцлерът на Австрия Себастиан Курц и премиерът на Хърватия Андрей Пленкович.

Председателят на ГЕРБ ще направи и изказване, което ще бъде в рамките на заключителния панел на събитието. Освен Борисов, като говорители са предвидени и Ангела Меркел, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, бившият президент на Полша Лех Валенса и Манфред Вебер.

В Мюнхен Бойко Борисов ще проведе и редица двустранни срещи, една от които с министър-председателя на Бавария и председател на ХСС Маркус Зьодер.