Американският телекомуникационен гигант AT&T Inc. обяви, че потребителите на техните услуги вече ще могат да заплащат сметките си в криптовалута. Това ще се случи благодарение на споразумение, сключено между компанията и BitPay. По този начин, американската комуникационна компания се превръща не само в първия телеком в САЩ, който ще позволи разплащане в крипто, но и една от най-големите компании в света, която прави това.

При заплащане на сметката си клиентите на AT&T ще могат да изберат като възможност BitPay, а след това и конкретната криптовалута – към момента това е биткойн или Bircoin Cash.

„Ние постоянно разглеждаме различни начини да подобрим и разширим своите услуги. Имаме клиенти, които използват криптовалута и сме щастливи, че може да им предложим начин да заплащат сметките си, посредством метод, който те предпочитат“, заявява в специално изявление за пресата Кевин Макдорман, вицепрезидент на звено Communications Finance Business Operations към компанията,

Нужно е да се подчертае, че AT&T не са единствената голяма компания, която ще използва услугите на BitPay. Сред партньорите на компанията личат имената на Microsoft, Newegg, Shopify и Neteller. Основана през 2011, BitPay, с офиси в Северна и Южна Америка и Европа е глобален лидер в обработката на разплащания с помощта на биткойн. Компанията събра инвестиции в размер на $72.5 милиона, а сред инвеститорите ѝ са G Squared, RRE Ventures, Capital Nine, Aquiline Capital Partners, Menlo Ventures, Delta-v Capital, Nimble Ventures, Virgin Group и Digital Currency Group.