Скопие. Ерол Муслиу, новият директор на Службата за разузнаване на Македония, отказа да коментира изявленията от ръководството на „Демократичния съюз за интеграция“ (ДСИ), че са загрижени от назначаването му на тази позиция от новия президент на страната Стево Пендаровски. Той обясни, че трябва да се изчака решението да излезе в Държавен вестник и неговата директорска функция да се официализира, предава излъчващият на албански скопски телевизионен канал „Алсат-М“.
„Не мога да направя изявление, докато не видя, че решението за назначаването ми като директор на разузнавателната агенция е публикувано в Държавен вестник. Няма проблем, аз съм на ваше разположение в понеделник“.
Въпрос: ДСИ днес имаше реакция, че не са съгласни с решението да бъдете назначен на този пост. Тази сутрин вицепремиерът Буяр Османи имаше такова изявление?
„Не съм чел това изявление на вицепремиера Буяр Османи, но вчера чухте, че има позиция от президента, аз съм назначен от президента на Северна Македония Стево Пендаровски“, каза Муслиу.
Въпрос: Не бихте ли коментирали изявленията на ДСИ?
„Вижте, ДСИ е политическа партия, Буяр Османи е вицепремиер, не знам каква функция има в политическата партия, не знам какво изявление е направил, не знам каква е позицията на политическата партия ДСИ, но, доколкото знам, те са заедно в правителство със СДСМ, значи подкрепят президента Стево Пендаровски, какво да кажа повече“, заяви Муслиу.

Превод и редакция: Иван Христов