Скопие. Президентът на Македония Стево Пендаровски няма да сменя директора на Службата за разузнаване Ерол Муслиу, тъй като анализите са показали, че той е голям професионалист, съобщава скопското електронно издание „Плюс инфо“.
Това е отговорът на Кабинета на Пендаровски пред медията на искането на партията на Али Ахмети, ДСИ (Демократичния съюз за интеграция), към президента да преосмисли решението си за назначаване на Муслиу за директор на Службата за разузнаване.
„Президентът Стево Пендаровски, след встъпването си в длъжност, разгледа подробно няколко предложения като възможни решения за позицията на директор на Службата за разузнаване. След сравнителния анализ на професионалните възможности на всички кандидати, като решение за изпълнение на тази отговорна функция беше посочено името на Ерол Муслиу. Това е върховен професионалист, който е изградил кариерата си в страната и е имал перфектно сътрудничество със службите на всички съюзнически държави. Службите за партньорство от държавите-членки на НАТО бяха уведомени и за назначаването на Ерол Муслиу за директор на Службата за разузнаване. Назначаването на Муслиу се оценява положително от службите на съюзническите държави“, казват от кабинета на Пендаровски.

Превод и редакция: Иван Христов