Пращат Дойчин Миневски в затвора заради мелето на "Тракия", убило 49-годишната Гергана

Виновникът за мелето ( на малката снимка) дори не се притекъл на помощ, след като размазал Фоксвагена с джипа си


Шофьорът помел колата на жената, докато карал джипа си на заден ходел по магистралата

Бургаският окръжен съд наложи 4-годишна присъда на Дойчин Миневски за тежката катастрофа на АМ "Тракия", отнела живота на 49-годишната Гергана Жекова. Шофьорът е признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост при пътния инцидент. Освен ефективното наказание, съдът отне и книжката на Миневски за 7 години. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред следващата инстанция.

Припомняме, че зверското меле стана на 26 октомври 2016 г. Във фаталния ден 64-годишният Дойчин и бременната му съпруга пътуват от София към Бургас, като при километър 324 на магистралата, водачът пропуска отбивката за Карнобат. Решава набързо, че от крайна лява лента има възможност да премине в крайна дясна, да се върне назад и да слезе от аутобана. По същото време по-назад в дясната лента за движение в посока Бургас, се движел лек  автомобил „Фолксваген“, управляван от съпруга на загиналата Гергана. Жената пътувала на предната дясна седалка. Двамата се връщали от почивка.

Гранд Чероки, управляван на задна скорост, е убил жена в малка колица на АМ „Тракия”, виновният изобщо не помогнал

Щом приближили разклона за Карнобат, той намалил скоростта на автомобила до 89 км/ч. В този момент бил изпреварен от „Рено“, в което пътували двама мъже. Те видели как джипът "Гранд Чероки" на Дойчин се движи пред тях на заден ход в активната дясна лента. Аварийните светлини на возилото не били включени. Такова движение било неочаквано за шофьора на "Реното", който бил изненадан от опасната ситуация. Дистанцията между двата автомобила бързо се скъсявала и водачът нямал време дори да подаде ляв мигач, а рязко отклонил автомобила си наляво, като успял да заобиколи джипа без съприкосновение между тях. Едва тогава се открила видимостта за съпруга на загиналата Гергана. Джипът се движел в дясната част на дясната лента назад със скорост 10 км/ч. Водачът на „Фолксвагена” нямал време за аварийно спиране. Само успял да завие волана наляво и отклонил колата си около 50 см, но не можал да избегне сблъсъка. Последвал удар, в резултат от който настъпила смъртта на любимата му.

По време на делото стана ясно, че виновният дори не направил опит да помогне на блъснатите от него хора. Първи се отзовават Валери и Димо, които пътували в Реното, успяло в последния момента да избегне удара с джипа и така да се стигне до по-тежка верижна катастрофа.


В категории: Темида