Цигани пребиха надзирател в столичния квартал „Надежда“ 3. Нападението станало във вторник вечерта след спречкването между служителя на Съдебна охрана Калоян Диков и група мъже.
 
32-годишният Диков, който работи в затворническото общежитие в Казичене, бил в болничен. Вечерта около 20 ч. се видял със свой приятел. На улица в квартал „Надежда“ 3, обаче, се скарал с младо момче, което било с приятелката си. То пък незабавно повикало помощ от свои роднини, разказаха криминалисти пред „Телеграф“.
 
За броени минути пристигнали десетина души, които се включили в спора с надзирателя. От дума на дума се развихрила схватка между Диков и ромите. Свидетели на екшъна извикали полиция и на място пристигнали патрули на 2-о РПУ.
 
За около час участниците в мелето били установени, издирени и отведени за разпит. Калоян Диков бил отведен в болница за преглед. Той получил охлузвания и го изписали за домашно лечение, тъй като състоянието му не било тежко.
 
Разследването ще прецени на кои от мъжете да бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на надзирателя.