Да се обърнеш към нумеролог, не е като да отидеш при ясновидец и той да ти каже какво бъдеще те очаква. Направената прогноза може да отговори на някои важни въпроси относно пътя в живота и качествата и силата, които всеки притежава. За какво ни помагат тези специални числа в живота, говори нумерологът Милена Иванова-Еа.

Милена, как нумерологията може да ни е от полза?

Преди да се превъплъти в човешко тяло, душата избира опитности, които да преживее на Земята. С нумерологията може да разберем кои са те, да узнаем кои свои качества е нужно да развием и какво да поправим в действията си на база на кармата, която сме натрупали в различните ни превъплъщения. Тя дава информация кое е определящото в живота ни в числа или в кодове. Всеки човек се ражда с уникална матрица като личният нумерологичен код се определя на база трите имена и датата на раждане.

Какво значение има името за човека, който го носи?

Всяка буква отговаря на числов еквивалент, хубаво е в трите имена да присъства всяка цифра от едно до девет и името да е устойчиво. Ако датата на раждане не е подходяща, има възможност да се направи корекция чрез правилен избор на име. Много родители правят грешки, като кръщават детето си на баби или дядовци и така може да му прехвърлят тяхната карма. Когато се дава име на бебе, трябва да се погледнат датите на раждане на двамата родители и да няма липсващи числа, за да не му липсва нещо в живота. Хубаво е човек да носи името, подходящо за географската ширина, в която живее. Българските имена по принцип нямат голяма възможност за положителни вибрации и поради тази причина хората не се чувстват много добре с тях.

Как протича една твоя консултация?

Първо питам всеки за датата му на раждане и трите имена, изчислявам неговата рождена нумерологична карта и т.нар. ДНК матрица. Това е енергийният потенциал, който носи и показва всичките му силни и слаби звена, както и какъв психо тип е – начинът, по който реагира в живота и на различни ситуации. Установява се дали го движат емоциите или разумът и се дават препоръки, за да постигне мир и хармония, да балансира ум, душа и тяло.

По разпределението на числата и техния брой в матрицата може да видим най-важните задачи в живота, с които човек трябва да се справи, в кои области има препятствия и как да преодолее изпитанията и трудностите. Целта е да излезе от отрицателната кармична енергия и да направи това, което пожелае с живота си.

Тези числа дават ли информация кога ще се оженим, колко деца ще имаме?

Може да се види дали човек има любовна карма, дали ще преживее изпитания в брака, дали ще мине през развод и може ли да има деца, но нумерологията не е гадателска наука, а повече от това. Тя обяснява цялото ни съществуване на Земята. Учи ни на безусловна любов и на служене, което води до еволюция на душата. Помага ни да сме удовлетворени в този свят, да разберем в какво се заключава нашият индивидуален успех и къде е силата ни.