Бургас. По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Димчо П. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура- Бургас. Той е обвинен за това, че на 16 май 2013 г. в смесен магазин, находящ се в с. Сигмен, общ. Карнобат, направил опит да прокара в обръщение подправен паричен знак – един брой банкнота с номинал от 50 лева, за която знаел, че е подправена, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини – магазинерът установил, че банкнотата е неистинска – престъпление по чл.244, ал.1, предл.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.
Спрямо Димчо П. е издадена Европейска заповед за арест, тъй като се е укрил от разследващите органи в България. Установен е в испанската столица Мадрид, откъдето е предаден на българските власти.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Димчо П. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Димчо П.
Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.