Легендарното либеро на мъжкия национален отбор на Русия Алексей Вербов, който по-рано бе заявил, че ще се оттегли от спорта след края на сезона, може отново да се завърне в „Сборная“ за  Олимпиадата в Токио 2020. Това бе съобщено за руските медии от генералния секретар на Всерусийската федерация по волейбол Александър Яременко.

По-рано беше официално оповестено, че 37-годишния Вербов ще ръководи втория състав на руския национален отбор. Новият му пост ще бъде продължение на треньорския му дебют, който се състоя в Казан. През сезон 2016/2017 Вербов бе играещ-треньор в Зенит (Казан). На 21 септември 2016 бе стартът на треньорската му кариера, като той бе начело на Зенит в предварителния етап от турнира за Купата на Русия.

„Искаме да видим как Алексей ще се покаже като треньор. Възможно е той да реши да продължи кариерата си преди Олимпиадата. Но засега е необходимо да се изчака решението му ”, каза Яременко.

На практика това означава, че Владимир Алекно и през новия сезон ще води Зенит (Казана), а Алексей Вербов ще му бъде играещ помощник-треньор, както и през този сезон.