Горна Оряховица. Посрещнаха с четирилистна детелина в Горна Оряховица кандидата от листата на „БСП за България“. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. „Сегашната власт загуби най-важното: човешкия си облик. Това е власт, която обиди майките на деца с увреждания. Това е власт, която стигна до невиждано измерение на провокацията към българското общество с декларацията, че нямало кой да ги накаже, както каза г-н Цветанов. Повече от това няма какво тази власт да направи към нас“, обърна се към публиката народният представител Явор Божанков. „Много хора не вярват, че нещо може да се промени. Но ние, тук, в Горна Оряховица, знаем, че може. Победихме в изборите за президент, спечелихме и парламентарните избори и имаме депутат, нещата се случват, макар и бавно“, допълни депутатът. Той заяви, че ако искаме в Европа да ни уважават, трябва първо да поискаме собствените ни управляващи да не ни третират като второ качество хора. „Това означава да ги накажем или да им срежем въжето на асансьора. Той така или иначе върви надолу. Тяхната улица е еднопосочна и ще свършат зле“, каза Божанков и обяви, че 26 май дава уникална възможност да бъде сложен край на десетгодишното управление на ГЕРБ като се гласува за номер 18 в бюлетината.
„Победихме в изборите за президент, можем да победим и сега. Виждам същата енергия. БСП, като национално отговорна партия, издигна достоен кандидат, който не изневери на ангажимента си да защитава каузите на България. И сега победата на листата с №18 ще е начало на ново бъдеще за България. БСП е единствената реална алтернатива на сегашната власт. И единствено победа за БСП на 26 май може да доведе до предсрочни избори и освобождаването на държавата от сегашното управление“, каза четвъртият в листата.
„Ако не спечелим тези избори, други може и да няма“, предупреди Христов. „Властта ще направи опит да манипулира тези избори. Ще видим в действие контролирания вот, купения вот, манипулирания от медиите вот и най-вече чиновническия вот. Но всичко това няма да има достатъчно тежест, ако се гласува масово“, увери Иво Христов.
„Борисов обикаля България и си купува изборите с държавни пари. Всяка година той формира държавен бюджет със занижени приходи, за да може в края на годината да генерира бюджетен излишък. Той се разпределя с решение на Министерски съвет, като се използва вратичка в закона и се заобикаля Народното събрание. Затова Борисов днес триумфално раздава пари из страната“, заяви Христов.
„Когато виждам пълни зали, ми се връща надеждата, че още е възможно да спасим страната от автокрацията“, поздрави горнооряховци гостът. По думите му изборите се печелят от най-организираните, затова той призова за пълна мобилизация до неделя.
„Изброите са много важни по две причини – ще повлияят на вътрешната политика и ще покажат каква Европа искаме. Гласът ни ще заяви дали искаме Европа на две скорости и където силните страни диктуват на слабите, или ще имаме силна и солидарна Европа.
Промяната на 26 май ще дойде, само ако с гласа си дадем червен картон на управлението на ГЕРБ. Както сега се пълнят залите, така на 26 май да се пълнят урните“, каза общинският председател на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов.