Еролд Муслиу е назначен за директор на Агенцията за разузнаване от президента на Македония Стево Пендаровски, докато в същото време друг албанец - Блерим Колари, е назначен за съветник по сигурността, предава скопското електронно издание „Фактор“, цитирано от "Фокус".

Муслиу е завършил Факултета по сигурност в Скопие като един от най-успешните студенти и в началото на 2018 г. е един от кандидатите за директор на Дирекцията за сигурност и контраразузнаване (УБК).

Муслиу бил незабавно назначен през 1994 г. в Дирекцията за сигурност и контраразузнаване и постепенно преминал през стълбището на йерархията като изключително ангажиран и голям професионалист. Със създаването на разузнавателната агенция той се превръща в разузнавач.

Той е полиглот, говори много езици, интелектуалец сред специалистите по сигурността, а за него висши високопоставени служители от приятелските служби за сигурност открито изразяват мнение, че той е въплъщение на най-високия пример за специалист по сигурност и разузнаване.

През 2011 г. той вече е един от кандидатите на президент на държавата, Георге Иванов, за директор на Агенцията за разузнаване. Той е безпристрастен кадър и досега служи като помощник в разузнавателната агенция.