Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов даде старт на спортен празник в Лозница и връчи част от наградите на победителите.

Събитието бе първо по рода си в лудогорския град, организирано бе от СУ“Христо Ботев“-Лозница, посветено е на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. В празника участваха деца от учебни заведения от град Лозница: ДГ“Веселие“, НУ“Васил Левски“ и СУ“Христо Ботев“.

„Искаме да покажем как чрез словото ставаме по-добри, а чрез спорта се забавляваме“ – обясни директорът на СУ“Христо Ботев“ Румяна Костадинова. Тя допълни, че празникът продължава и следобед с „Празничен карнавал“, на който се очаква да бъдат гости футболисти от ПФК“Лудогорец“.

Заместник областният управител Евгени Драганов поздрави организаторите на спортния празник, пожела им той да стане не само традиционен, а и да разшири обхвата си, като освен учебните заведения от град Лозница се включат и тези от община Лозница. Г-н Драганов се обърна и към малките участници, като им пожела да се състезават в условията на феърплей, без загубилите да се сърдят, а победителите да споделят наградите с победените.

Г-н Драганов връчи наградите на първите победители – от състезанието по бягане с чували за деца от детската градина. Милан, Мерт, Алехандро и Виктор получиха различни спортни и приспособления за игра.

Наградите са осигурени от фирма „Веола“ООД-Лозница, а част от призовете – 3 баскетболни топки, 3 футболни топки и 2 федербала – от Областния управител Гюнай Хюсмен.