Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на празничен прием за учители от община Исперих снощи. Събитието в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – се организира за пръв път от кмета на Исперих Бейсим Руфад и председателя на Общинския съвет Даниел Димитров, но от местната управа имат намерение да го превърнат в традиция.

На тържественото събитие в ресторант „Замъка“ в Малък Поровец  присъстваха 300 учители от 14 детски градини и 9 училища от община Исперих.

В приветствието си към тях г-н Хюсмен припомни, че образованието е приоритет за правителството на Бойко Борисов и негов личен приоритет, за който ще продължи да работи, какво в насока за подобряване на условията за работа на учителите, така и за подобряване на резултатите на учениците. Областният управител поздрави организаторите за чудесната инициатива, която е единствена по рода си в Разградска област и с която според него те се пример за подражание.

Изненадата за педагозите от община Исперих, осигурена от кмета на Исперих Бейсим Руфад и председателя на Общинския съвет Даниел Димитров, бяха прекрасните изпълнения на Неврокопските танцьори, които са неизменна част от спектаклите на Николина Чакърдъкова.