Искат 1,3 млн.лева кръвнина за смъртта на Горан

Бившият борец и ексгард Горан Горанов загина при мистериозна авария на парната система в килията му на 25 март 2017 г.
Тема в развитие
Искат 1,3 млн.лева кръвнина за смъртта на ГоранДалакманов-баща ще свидетелства по делото „Кирките”, съдийката търси и загиналия Горан ГорановКошмарът на Бургас Горан: Чувствам се добре в затвора, давайте да сключваме споразумение и да влизам (ВИДЕО)Дежа вю: Прокуратуратa пак се зае с Горан, след като ошамари надзирателМайката на Горан: Не сатанизирайте сина ми, има право на човешко отношение
Горан пак наби надзирател - този път заради майка сиСлед вчерашния екшън: Страх в бургаския затвор заради Горан, местят го в лудницата в ЛовечАдвокатката на Горан поиска да го види в затвора, спряха яСвидетел на екшъна с Горан в Бургаския затвор получи инфаркт, почина в болницатаПърво във Флагман! Безпрецедентно меле в Бургаския затвор заради Горан, главният надзирател е ударенШефът на затвора в Бургас Бранимир Мангъров: Знам, че има инцидент с Горан, но нямам подробностиЕксклузивно! Свидетел пред Флагман: Убиха Горан?Извънредно! Горан освирепя зад решетките, преби надзирател от Бургаския затвор
виж още
скрий


Саша (майка), Красимир (баща) и Йонка Горанови (сестра) са предявили сериозен граждански иск

Семейството на ексгарда Горан Горанов иска обезщетение в размер на 1 300 000 лева от обвинените за смъртта му надзиратели Стилиян Карчев и Ангел Мавров, научи Флагман.бг.

Майка му и баща му – Саша и Красимир са предявили иск от по 250 хил. лева към всеки от двамата подсъдими, а сестра му Йонка Горанова – 150 хил. лева. Общата стойност на целия граждански иск към двамата служители на реда е в изключително голям размер и абсолютен рекорд за  Районния съд.

Освен това близките на 32-годишния рецидивист ще влязат и в ролята на частни обвинители по време на същинския процес.

Разпоредителното заседание по процеса се проведе в началото на седмицата. Двамата служители на Бургаския затвор Стилиян Карчев и Ангел Мавров застанаха на подсъдимата скамейка, но категорично отрекоха да имат вина за мистериозната смърт на затворника и поискаха делото да бъде гледано по общия ред.

Разпитват 68 свидетели по процеса за смъртта на Горан, подсъдимите не признават вината си

Общо 68 свидетели ще дадат показания за възникнала ситуация на 25 март 2017 година, когато при 140 градуса представителят на ъндърграунда в Бургас Горан издъхна заради повреда в парната инсталация в наказателната му килия в Зона II на Бургаския затвор. Сред тях са, както колеги на обвиняемите, така и затворници, станали свидетели на мъчителния инцидент.

Карчев и Мавров са били постови в сектора, където в единочката с малък прозорец е избила тръба на парното и буквално е попарила останалия без въздух Горан. Близо година и половина след мъчителната кончина на някогашния шампион по борба и бодигард на видна фигура от бизнеса в Бургас разследването за случилото се в затвора продължава и в следващите месеци ще бъдат разпитани и вещите лица, които ще дадат показания относно експертизи и проби от анализи, проведени дни след смъртта на бившия борец. Първият ден на серията от разпити е насрочен за 26 юни т.г., когато 10 човека ще дадат показания. 

Съдия Николай Гемеджиев уважи искането на семейството на ексгарда и ги допусна само като частни обвинители, а при евентуална осъдителна присъда за двамата надзиратели, близките на Горан ще имат възможност да предяват и гражданския иск, обясни в съдебната зала съдия Гемеджиев.

Според защитниците на двамата надзиратели по закон граждански иск могат да предяват само родителите му, тоест ако бъде наложено обезщетение, то би следвало да е само към Саша и Красимир Горанови, но не и към сестра му.


В категории: Крими