Ботев прие Локомотив в отложен мач от 19-ия кръг на първенството при Междуобластна група „ДЕЦА“ - родени 2006/2007 година. Двубоят се игра на изкуствения терен на „Коматево“ и бе излъчен в Youtube канала GlasTV.

В момента шампионатът се намира в решителния си последен 26-ти кръг. Рунд преди края Ботев е първи с 62 точки, докато Локомотив е на втората позиция с 59 точки. Разликата от само три точки, кръг преди края, категорично означаваше само едно - дербито щеше да реши, кой ще бъде шампион. Тук обаче трябва да се отбележи и още един факт, а именно резултатът от първия мач. Тогава Ботев разби своя съперник с 3:0 насред „Лаута“, което правеше задачата на „черно-белите“ още по-тежка. „Смърфовете“ не просто трябваше да победят Ботев, а трябваше да го направят с поне 3 гола разлика.

Ботев Пловдив играе в шампионата с набор 2007 и това сериозно пролича днес на Дербито с Локо, като гостите от Лаута в по-голямата си част бяха много по-снажни играчи. Черно-белите бяха по-активният тим на терена и на два пъти удариха гредите. В последната атака в мача Ботев Пловдив вкара попадение, което обаче бе отменено след много дискусионно решение за засада (ВИЖ СНИМКАТА)!

В крайна сметка равенството донесе титлата на канарчетата!