Валентин Касабов: Надига се страшен вой за апартментгейт, а Доган е недосегаем и това е страшно!

Евродепутатът гостува в „Лице в лице“, коментира еворизборите и външната и вътрешна политическа програма на НФСБ


Кандидатът за евродепутат обясни, че Европа се е превърнала в „Европа на Кончита Вурст“ и е нужно да разбере ценностите на хан Тервел

През последните месеци основна тема на разговор в медийното пространство е Апартаментгейт, някакви къщи за гости и т.н. В същото време голяма част от колегите политици пропускат и мълчат за големите сараи на Доган, за присвояването на ТЕЦ „Варна“ и пристанището в морската столица от същия. Това каза в предаването „Лице в Лице“ с Цветанка Ризова по bTV кандидатът за евродепутат от НФСБ и зам.-председателят на Обединени патриоти и на НФСБ Валентин Касабов. 

„Това са старите схеми отпреди 30 години. Някоя фирма, приближена на Доган, купува земя и след това му я продава на безценица. Край Бургас има една местност „Росенец“. Там преди 2-3 години изникна поредният сарай с частен плаж. Той е собственост на Ахмед Доган. Фирмата е на близък човек от неговото обкръжение, ако не се лъжа секретарката му или нещо такова“, заяви Касабов.

Според него по темата прокуратурата мълчи, въпреки че медиите още тогава са си свършили работата и са отразили случващото се. Мълчали и големите партии. Кандидатът за евродепутат поиска от държавата да обясни как е предоставено всичко това на лидера на ДПС в сянка Ахмед Доган. Той наблегна на пристанището към частния ТЕЦ, което се води „изключителна държавна собственост“.

Защо прокуратурата и политическият елит мълчат за отвратителните схеми на Доган с ТЕЦ „Варна“ и покупката на сарая?

„Когато видим някой с апартамент, който не отговаря на някакви си стандарти, се надава страшен вой. А схемите на ДПС, на самия Доган? Той е недосегаем  и това е страшно“, подчерта Валентин Касабов.

В „Лице в лице“ той коментира и други важни теми. На въпрос от Ризова защо иска да стане евродепутат, зам.-председателят на НФСБ бе категоричен:

"Мисля, че можем да покажем друг начин на поведение. Да покажем на ЕС какво е България и какви са нашите ценности. Можем да сменим системата на Стара Европа, която в момента се е превърнала в Европа на Кончита Вурст. Ние искаме да отстояваме нашите ценности – например хан Тервел – владетлят, който спаси Стария континент от ислямската инвазия и арабите като цяло. Не трябва да забравяме, че старобългарският език е един от четирите основни езици – латински, староеврейски, гръцки и старобългарски“

Касабов отстоя и вижданията на НФСБ относно санцкиите срещу Русия, които в последните месеци са повод за раздор с коалиционните партньори от АТАКА. Той подчерта, че партията стои катеогирчно с позицията си – „ЗА“ санкциите срещу Русия.

„В 21 век не може да се извършват подобни актове на завземане на земя, на анексиране. Както вървим, нашата южна съседка може всеки момент да завземе парче от нашата територия. Ако признаем, че Русия не е извършила престъпление, завземайки Крим, какво правим тогава? Принципите ни трябва да са общи и категорични“, заяви кандидатът за евродепутат от НФСБ.
 


В категории: Евроизбори'2019