Скопие. На Северна Македония бе отредено първо място в класация на европейските страни с най-евтините хотели. Съответният списък е съставен от експерти по планиране на пътуванията от компанията OneTwoTrip, предава TACC.
Експертите изчисляват средната цена на една нощувка в хотели с четири звезди. Взети са под внимание не само столиците и популярните градове, но и всички градове, където са налични възможности за настаняване от желаната категория. От класацията са изключени страни, в които има по-малко от десет четиризвездни хотела, например, Фарьорските острови. Представените цени са актуални към месец май 2019 година.
Средната цена на хотели в Северна Македония е малко над 27 евро на вечер. На второ място е Албания, където за престой в един от четиризвездните хотели се плаща средно по 28 евро. Тройката затваря Босна и Херцеговина.
В „Топ 10“ влизат Молдова, Чешката република, Унгария, Румъния, България и дори Великобритания, като последното се дължи на факта, че в страната има много малки градове и села с евтини хотели с четири звезди, поясниха казаха експерти.

Превод и редакция: Тереза Герова