Волейболният национал Цветан Соколов се завърна в България след спечелената титла на Италия и Шампионска лига с Кучине Лубе (Чивитанова). Соколов е получил позволение от националния селекционер Силвано Пранди да се включи на по-късен етап в мачовете от Лигата на нациите. За България това лято предстои и олимпийска квалификация. Цецо Соколов ще пропусне първите турнири от Лигата на нациите като в следващите 20 дни ще си почине от тежкия сезон.

"Може би да, най-силната ми година. Много сме радостни и щастливи, че наистина за една седмица трудът, който влагахме ни се изплати. Обрахме плодовете на нашия труд. Да ви кажа честно очаквах, че ще станем шампиони. След като бихме в четвъртия мач, бях сигурен, че петия мач в Перуджа ще го спечелим. Ние успяхме да удържим психически и да се борим докрай. Най-накрая успяме да спемелим шампионската титла", сподели Цветан Соколов пред Нова телевизия.

"За Шампионската лига бяхме много мотивирани и вярващи в себе си. Казан в последните години диктуваше случващото се. Да играеш срещу тях е много трудно. В първия момент не повярвах, когато всичко приключи. След това просто изключих, отидох при семейството си", а по повод информацията, че ще играе за Зенит (Казан), волейболистът коментира:

"Все още няма никаква официална информация по повод бъдещия ми отбор. Предпочитам да не коментирам. Нека първо нещата се случат официално и тогава ще гоментирам дали отивам и дали не отивам".

"Утре заминавам малко на почивка, ще имам 20 дни почивка, но трябва да се подготвам индивидуално. Първите 10 дни ще се отдам на релакс със семейството", заяви Цветан Соколов и продължи:

"Работил съм със Силвано Пранди. Той е човекът, който ми даде тласък да играя в националния отбор. Той ми гласува доверие да вляза и да играя за националния тим. За мен е едно удоволствие да работя с него, защото знам какъв специалист и професионалист е. Продължава да го доказва и в момента. Очаквам едно много ползотворно лято".

Соколов разкри, че вече са започнали шегите с бразилските му съотборници в Кучине Лубе Чивитанова по повод сблъсъка България – Бразилия, който предстои.

"Бразилия е олимпийски шампион, да не казвам какво са спечелили, но в последните години във Варна ги побеждаваме. Надявам се повече да си вярваме, но дано това не ни изиграе лоша шега. Трябва да мислим за нашата игра", заяви Цветан Соколов.