Скопие.. Възможно е постигането на договор между управляващия СДСМ и опозиционната ВМРО-ДПМНЕ за Закона за прокуратурата до публикуването на доклада на Европейската комисия за напредъка на Северна Македония, предава скопската телевизия „Телма“.
Преговорите между работните групи ще бъдат интензивни, като се очаква и лидерска среща между премиера Зоран Заев и лидера на опозицията Християн Мицковски. Министърът на правосъдието Рената Тренеска Дескоска подчерта, че много неща в страната са решени в последната минута, така че е възможно това да се случи и по казуса със Специализираната прокуратура. Това, което дава надежда, казва Дескоска, е, че ВМРО-ДПМНЕ вече е осъзнала, че скритата амнистия не може да мине.
Правосъдният министър призова политиците съвместно да приемат Закона за прокуратурата, което е от решаващо значение за гражданите. В ход са обсъждания по него и с другите парламентарно представени партии.
От ВМРО-ДПМНЕ твърдят, че споразумение за СП може да съществува само ако партиите сближат позициите си по отворените въпроси.

Превод и редакция: Тереза Герова