Топ актьорът Евгени Будинов се обърна към младите хора с призив за гласуване на европейските избори, които ще се проведат на 26 май, неделя.

Ето какво написа той:

В последните години България е лидер на Балканите. Целият регион се развива благодарение на усърдната работа, която тече у нас. Усвояват се много средства по оперативните програми на ЕС и отнема само един поглед наоколо, за да оценим колко много ползи имаме от членството си в Европейския съюз. Балканските държави членове на ЕС допринасят и за добрият растеж на своите съседи.

В България учителските заплати бяха вдигнати с 30% .

Заплатите в публичната администрация се повишават с 10%.

Магистралите, които минават през нас свързват Европа, Балканите и света.

България вече реално е стъпила на общия Европейски пазар и става все по- конкурентоспособна.

Очаква се, да се развие Балкански газов хъб; изготвя се кандидатурата ни, за домакини на Световното първенство по футбол през 2030 година, а скоро дори ще сме в чакалнята на еврозоната.

В следващите години доходите на българите, ще продължават да растат и качеството на живот ще продължава да се подобрява. Това е необратим процес. Екипът на ПП ГЕРБ, начело с Бойко Борисов и господин Цветан Цветанов, работят неуморно през последните години за всичко това. ГЕРБ има изграден механизъм за постигане на резултати за разлика от БСП. Всеки път когато социалистите дойдат на власт, дори и със служебни правителства, всички тези процеси спират. Сегашните тенденции на развитие, са сериозно застрашени от БСП. Затова е много важно и трябва да гласуваме на тези Евроизбори!

За наше щастие, една поредна фалшива новина беше опровергана. БСП умишлено разпространяваше неверните слухове, че парите от европейските програмите, ще спрат. Тази новина беше популяризирана дори от някои кметове и лица на видни политически позиции. Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени измислени факти. Европейският парламент подкрепи увеличението на финансирането на България с близо 4 млрд. лева от европейски фондове през следващия програмен период (2021-2027г.) Така те стават от 14 млрд. на 18 млрд. лева. Това е най-високият бюджет от присъединяването на България към ЕС досега. И всичко това на фона на средно намаление от 11% за другите държави членки.

Защо е толкова важно да гласуваме на предстоящите евроизбори?

Ползите на България от ЕС и успешната ни вътрешна и външна политика трябва да продължат. В момента евродепутатите на ГЕРБ са 6 човека. Те са и част от квотата на Европейска народна партия (ЕНП), която наброява 217 човека. Евродепутатите на ГЕРБ, защитават интересите на ЕНП, но на първо място се водят от националния интерес на България. Винаги са обединени и работят в екип като гласуват единодушно.

И докато евродепутатите на ПП ГЕРБ винаги съгласуват решенията си, работят в екип и гласуват в полза на националния интерес на България, евродепутатите на БСП винаги гласуват различно. Това е евтина политическа тактика, която позволява на г-жа Корнелия Нинова да каже каквото и е удобно във всяка ситуация. БСП печели гласове и евродепутати, които не работят в полза на България. Те работят в полза на политическото ръководство на партията и за своя собствена изгода.

С ГЕРБ и ЕНП гласът на България, се чува навсякъде в Европа. Важно е да продължим процесите, които ще ни доведат до водещото място в Европа, което винаги сме искали, и което винаги сме заслужавали. Затова е много важно и трябва да гласуваме на тези Евроизбори!

Как може някой, който не е гласувал да критикува, да протестира и да недоволства? Правото на глас е вид политическото участие, което позволява на всеки един български гражданин да направлява посоката, в която иска да се развива България. На тези избори левицата, ще се мобилизира, и ще гласува. Електората на ДПС също е подсигурен. Затова е много важно, да се обединим и да подкрепим ПП ГЕРБ и европейското развитие на България. Това е единственият начин да запазим лидерската си позиция на Балканите, да продължи успешното усвояване на финансиране от ЕС и да продължим с впечатляващия си икономическия растеж от последните години.

Европа не е само поправената градинка пред входа.

Европа не е само новото училище и ремонтираната детска градина.

Европа не е само новите пейки в парка, уютния градски транспорт и хубавите пътища. Европа е в нашия дом и зависи от всеки един от нас.

Затова е много важно и трябва да гласуваме на тези Евроизбори!

Евгени Будинов

Актьор и народен представител