21-годишен беше осъден от Районен съд - Варна за кражба на дрехи от спортен магазин. Кражбата е извършена на 20 декември миналата година при продължавано престъпление  –  с няколко отделни деяния, през непродължителен период от време, са били отнети мъжки и дамски облекла от един и същ търговски обект във Варна.

В следобедните часове на тази дата 21-годишният подсъдим се видял със свой познат и заедно с него, с личния си автомобил, отишъл до популярен магазин за спортни стоки.  Докато спътника му изчаквал в колата на паркинга, подсъдимият последователно на два пъти влизал в пробните на обекта, махал сигнализиращите етикети на харесани стоки, скривал ги под връхната си дреха и ги отнасял до колата. Без да обяснява на своя познат как се снабдява с дрехите, подсъдимият за трети път влязъл в магазина, премахнал сигнализацията и облякъл под якето си анорак и ловна шуба, но на излизане след касовата зона бил спрян за проверка от охранител  и действията му разкрити. Веднага бил подаден сигнал и на място пристигнал полицейски екип, като подсъдимият с протокол доброволно предал инкриминираните вещи, на обща стойност около 650 лева.

Причинените от престъплението вреди са изцяло възстановени. 21-год. младеж е с чисто съдебно минало. Съдът одобри постигнато споразумение между подсъдимия и прокуратурата и наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

         

 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html