Любен Попов спечели категорично Петия вечерен турнир на ИТЛ и защити титлата си от предишното издание на надпреварата, завършила месец по-рано. На финала на Централния корт на Българския национален тенис център той се наложи над Дарислав Николов с 2:0 сета (4:1, 4:1) и вдигна купата без загубен сет. Дарислав стигна до мача за титлата, след като победи последователно Цветан Иванов, Иван Златанов и Камен Маздрашки, но силите му не стигнаха за триумф и във финала.

“Изключително съм доволен от турнира, всички мачове се получиха отлично – каза Дарислав след последната среща. - Само във финала бях по-скован и не можах да покажа най-доброто от себе си. Противникът ми игра много добре - не бъркаше, не правеше непредизвикани грешки, а аз се чувствах като преди изпит. Повечето от геймовете стигаха до равенство, а напрежението беше голям фактор. В Българския национален тенис център бяха мои приятели и семейството ми, и исках да се представя много добре. Така се пренавих и нещата не се получиха както исках. Явно ми трябва още игра и претръпване. Освен това не съм от най-високите, обикновено играя с противници 1-2 глави над мен и се получава нещо като Диего Шварцман срещу Иво Карлович. Въпреки това продължавам с участията в ИТЛ и се надявам да стана още по-добър.”

В Петия вечерен турнир на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис участваха 159 състезатели. В категория 125 победител стана Николай Атанасов, надигравайки безапелационно Иван Тодоров с 2:0 сета (4:0, 4:0). В средната категория ИТЛ 250 шампион стана Радостин Иванов, който на финала се наложи над Божидар Николов с 2:0 сета (4:3, 4:1).