Един случай втрещи цяла Америка – в Лас Вегас млада жена уби възрастен пътник, след като го избута от превозно средство на градския транспорт. В автобуса е имало камера, която е заснела случилото се и записът от нея е бил ключов за залавянето на жената от полицията. Срещу нея е повдигнато обвинение за убийство, пише BG VOICE.

В деня на инцидента - 21 март следобед, 74-годишният Сердж Форниер се качва в автобус около центъра на Лас Вегас. Той най-вероятно е отивал да пазарува, тъй като носел сгъваема количка за багаж. При качването си той чува Кадеша Бишоп да говори нецензурни думи срещу пътниците.

Кадеша, на 25 години, пътувала със сина си и преди да се качи възрастният Сердж, влязла в спор с няколко други пътници заради поведението си. Сердж я помолил да бъде „по-благоприлична“. Жената, вместо да спре, отива зад гърба на стареца и когато автобусът спира и отваря врати, го блъска извън превозното средство.

Сердж паднал на асфалта по лице върху количката за багаж. Според пътниците в автобуса Кадеша изобщо не се впечатлила от станалото и просто преминала към по-задните седалки, държейки сина си за ръка.

Когато полицията пристига на мястото, Сердж отказва да му бъде оказана спешна помощ, въпреки че кървял от главата. Впоследствие обаче той отива в болницата и след кратък престой е изписан.

Възрастният мъж почива на 23 април, месец след инцидента. „Той имаше и счупено бедро, изпитваше адски болки и не можеше да се храни“, казва един от съседите на Сердж пред местна телевизия.

Роднините на мъжа съобщават на полицията за смъртта му в началото на май. Жената е заловена благодарение на направения запис. Разследващите успяват да я разпознаят по емблемата на якето й, която гласи „Любов“ и по раницата на сина й, на която имало картинка на Спайдърмен.  Според епикризата на Сердж той е починал вследствие на усложнения от получените наранявания при падането от автобуса.

Справка в полицията пък показа, че Бишоп е задържана два пъти за домашно насилие (през 2014 г. и 2015 г.) и е била пусната под гаранция от 100 хил. долара. Освободена е, след като платила гаранцията си и се съгласила да носи електронна гривна.