Лондон. Британският престолонаследник принц Чарлс и президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещнат за следобеден чай, по време на официалното посещение на американския държавен глава във Великобритания през следващия месец, пише британското издание „Evening Standart“.
Очаква се принцът на Уелс и неговата съпруга Камила да се срещнат с Тръмп за следобеден чай в тяхната официална резиденция.
Президентът на САЩ и неговата съпруга Меланиа ще бъдат гости на кралица Елизабет, по време на тяхното тридневно посещение, което започва на 3 юни.
Преди една година Тръмп пристигна на работно посещение във Великобритания, което доведе до демонстрации в цялата страна.
Чарлс и Тръмп, които не се срещнаха по време на посещението на американския президент във Великобритания през 2018 година, имат коренно различни възгледи за опазването на околната среда.
Докато британският престолонаследник определя промяната в климата като „вълк на прага“, то Тръмп смята климатичните промени за „китайска измама“ и „глупости“.
Очаква се президентът на САЩ да се срещне с премиера Тереза Мей по време на посещението си през юни и да вземе участие в церемония в Портсмут за отбелязване на 75-ата годишнина от Десанта в Нормандия.



Превод и редакция: Светлин Божков