Вашингтон. Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп има намерение да доведе броя на бойните кораби, във военноморските сили на страната, до 355, предаде ТАСС. Това заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, пред военнослужещи във военна база в щата Флорида.
„Президентът Тръмп призова за създаване на флот с повече от 350 кораба и тази задача се изпълнява. Ние ще взаимодействаме с конгреса и с лидерите на двете политически партии, за да може въоръжените сили на САЩ да са най-мощните в историята“, заяви Пенс.
По неговите думи, програмата за развитие на военноморските сили е най-крупната за последните 20 години. Вицепрезидентът на САЩ отбеляза, че администрацията на Тръмп има намерение да поиска средства, за да поддържа числеността на въоръжените сили на САЩ на равнище от два милиона военнослужещи.
По данни на организацията „Heritage Foundation“, в края на 2018 година в състава на военноморските сили на САЩ е имало 284 бойни кораба, което е с 12 бойни кораба повече, отколкото през 2017 година, допълва агенцията.



Превод и редакция: Светлин Божков