Готвят мръсна провокация срещу кмета на Бургас! Ще изсипят най-примитивната част от Кумлука под прозорците му утре

Йордан Фратев е от организаторите на протеста, мъж със същото име е бил в две ромски партии - "Евророма" и "Солидарност", сочи справка на Флагман
Тема в развитие
Готвят мръсна провокация срещу кмета на Бургас! Ще изсипят най-примитивната част от Кумлука под прозорците му утреБагери влизат в гетото в ж.к.”Меден рудник”, за да събарят незаконните копториОбщински шеф влезе в гетото, но ромите избухнаха: За неплатена вода няма вкарани в затвора хораБургаските роми наглеят: От ВиК са виновни, че не идват до вкъщи да им платимКметът Димитър Николов: Докато в кв.”Победа” не платят задълженията си до стотинка, водата няма да бъде пусната
Спряха водата на задлъжнели роми в Кумлука, „зелен“ евродепутат топи Общината и ВиК в Брюксел
виж още
скрий


Митингът е на същите, които не са плащали вода от години. Искали Николов и ВиК "доброволно да уредят спора" като им опростят дългове за над 100 хил.лв.

Близо 250 роми от бургаското гето Кумлука, в частта където живеят по най-примитивния начин,  утре сутринта ще се изсипят на тумби пред сградата на Община Бургас с искане незабавно да им бъде пусната водата, която бе спряна от ВиК Бургас заради задължения от неплатени сметки за над 100 хил.лева.(ВИЖ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Мъж на име Слави Ангелов днес е внесъл уведомление в канцеларията на кметството, с което известява  Димитър Николов, че пред мраморната сграда със седемте колони на пл. "Атанас Сиреков" ще бъде организиран протест. Основанието е шокиращо. Цитираме от входираната молба: „Хората искат да изразят своята позиция и готовността им за доброволно уреждане на спора“.

Длъжниците от Кумлука не само очакват „доброволно уреждане на спора“, но и настояват да им се отговори на въпроси, които са подготвили, но щели да задават утре, вероятно с мегафон. Основната вина ще бъде хвърлена върху ВиК Бургас,  че са спрели на ромите водата, както и върху кмета, който би трябвало да ги защити като социалнослаби единици в деморатичното ни общество, поемайки този дъг.

Слави Ангелов е посочил като основен организатор освен себе си и друго лице – Йордан Фратев. Мъж със същото име е бил в две ромски партии - в "Евророма" като кандидат за общински съветник в местните избори в далечното минало и в "Солидарност" - застъпник на последните местни избори, показа проверка на Флагман.бг.

В редакцията на Флагман.бг днес се обади и упълномощеният от ромите да ги представлява пред властите и съда  адвокат Димитър Вълчев. Той разви тезата, че ВиК претендира за плащане на сериозната сума, но реално от ръковоството не били предоставили никакви доказателства. По думите му трябвало да се уточни за кои задължения не е изтекъл давностният срок от 3 години, ако имало такива с изтекла давност – да се отпишат, настоява юристът-защитник на правата на ромите.

От ВиК Бургас многократно уточниха, че задълженията са натрупани по няколко индивидуални партиди, които са били ползвани от живущите в гетото. Те реално никога не са заплащали водата си, независимо от мерките и предупрежденията, които са отправяли от водното дружество.

Утре протестът  ще е опит за оказване на натиск върху ВиК Бургас и Общината. Пореден опит за натиск, при който малцинството от смугли съграждани ще опита да се представи като жертва. През март т.г. евродепутатът от Зелените Ромео Франц настоя с ултимативно писмо до кмета Димитър Николов веднага да бъде пусната водата на ромите.  Николов от първите дни на първия си мандат през 2008 г. опитва да разреши дългогодишните проблеми в незаконните коптори в гетото, където на един адрес живеят по 20-30 човека. Съвсем скоро трябва да бъдат разрушени още къщи в Кумлука, както и в махалата в ж.к.Меден рудник.


В категории: Бургас