Срещите на поколенията на българския баскетбол ще продължат и през лятото, съобщиха от БФБаскетбол на официалната си интернет страница. "След като на 21 февруари централата събра в "Арена Ботевград" мнозинството от легендите, играли на големи форуми - олимпийски игри, световни и европейски първенства през февруари за мъже, БФБаскетбол готви специален празник и за звездите, славили България на големи женски форуми.

Женският баскетбол е перлата във вече 100-годишната история на българския баскетбол, а дори не би било пресилено, ако се каже в историята на отборните спортове в страната. България дебютира на европейско първенство през 1952 година с четвърто място. След това националният ни отбор печели цели 13 медала на големи шампионати. Върхът са бронзовите медали от Олимпийските игри в Монреал през 1976 година и сребърните медали от Игрите в Москва през 1980 година. През годините цяла плеяда български звезди изгряват и осветяват световния баскетбол. През годините момичетата с баскетболна топка и надпис България на екипа карат хиляди да научат къде е страната ни. БФБаскетбол кани всички състезателки, взели участие на европейски и световни първенства и олимпийски игри на 17 август, събота, в 17 часа, в зала "Универсиада"!

Те ще бъдат наградени за заслугите си към родния баскетбол по време на мача България - Северна Македония от европейското първенство за момичета до 16 години, домакин на което е София. Трудно ни е да се свържем и поканим лично всяка една от легендите на женските ни национални отбори, затова, спазвайки отборния дух, молим да се свържете с вашите съотборнички, с които поддържате контакт", се казва в отвореното писмо на федерацията.