Мачовете в Русе ще са трудни - товае мнението на треньорите на националните отбори по волейбол за жени на България, Япония, САЩ и Белгия - съответно Иван Петков, Куми Накада, Карч Кирали и Герт Ванде Брьок.

Крайдунавският град е домакин на турнира от първата седмица на Волейболната лига на нациите при дамите от утре до 23 май (четвъртък). Мачовете са от 17,00 и 20,30 часа. България ще се изправи срещу Япония утре вечер. Двубоят е от 20,30 часа.

Треньорът на България Иван Петков каза, че за националния отбор това е дебютно участие в този турнир, което се очаква с нетърпение.

"Искам да благодаря на русенската общественост и на общината за гостоприемството. Отборът е в етап, в който тепърва започва нашата подготовка. Надяваме се да се представим по най-добрия начин, което да ни предостави шанс за изграждането на един добър отбор. Това е основна цел. Заредени сме с оптимизъм и надежди за участието ни в турнира", каза Петков.

Той заяви, че е запознат детайлно с отбора на Япония.
"Надявам се утре да бъдем една идея по-добри от тях, за да можем да победим. Надявам се залата да е пълна и публиката да ни подкрепя, а ние ще дадем всичко от себе си, за да не ги разочароваме. Няма причина срещу някои от отборите да ни бъде лесно. С нагласата сме, че няма да има лесни мачове", каза още Петков.