Премиерът Бойко Борисов даде старт на историческия обход на Поморие

Ахелойски баби посрещнаха премиера с народни песни


Шестте километра ще струват 20 милиона лева, трасето минава през блато

Премиерът Бойко Борисов преди минути даде старт на историческия проект за обход на Поморие. Това е последният лот от четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг. Въпреки че отсечката е най-лесна за изпълнение, защото строителството минава през изцяло ново трасе и няма никакъв конфликт с трафика, този обход се забави най-дълго.

Близо 4 години псевдоеколози жалиха процедурите по проекта. За капак пък няколко стари поморийски фамилии от миналата година заведоха дела и претендираха за по-високи обезщетения за отчуждените си ниви. След като най-накрая бе даде зелена светлина за проекта, започва прокарването на шест километровия път.

НА ЖИВО във Флагман.БГ! Бойко Борисов идва в Бургаско, за да огледа трасето на важен път

Четирилентовото трасе ще струва 20 милиона лева. Оскъпяването се получава заради преминаване на част от пътя през блато, уточни днес Бойко Борисов. Той бе посрещнат от кмета на Поморие Иван Алексиев, който от името на всички живеещи в региона, както и туристическия бизнес благодари за подкрепата и най-вече упоритостта при реализирането на този проект.

Максималният срок за изпълнение е 10 месеца, но по всичко изглежда, че отсечката ще бъде изпълнена по-бързо.

На символичното начало на строителството присъстваха още кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николова, кметовете на Средец Иван Жабов, на Малко Търново Илиян Янчев, на Царево Георги Лапчев, на Приморско Димитър Германов и на Камено Жельо Вардунски. Както и депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев, Иван Вълков и Галя Желязкова.


В категории: Поморие