Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за издадено лъжливо свидетелство за здравословно състояние. Прокуратурата се самосезира по повод на репортажа на разследващият журналист на NOVA Марин Николов „Как здрав мъж получи процент инвалидност?“, излъчен на 17 май 2019 г..

Образувано е досъдебно производство за това, че на неустановена дата през месец октомври 2018 г., в гр. Хасково, лекар е снабдил неизвестно лице с лъжливо свидетелство - амбулаторен лист за състояние на здравето му, когато не действа като длъжностно лице, съобщават от Районната прокуратура.

При разследването, което се извършва от разследващ полицай от ОД на МВР-Хасково, наблюдаващият прокурор е възложил да се разпитат свидетели, да се установи извършителя, както и самоличността на лицето, на което е издадено амбулаторния лист, за да послужи пред комисия на ТЕЛК, да се приобщи документацията по издаване на решение на ТЕЛК, да се извършат претърсвания и изземвания. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.