В Шесто основно училище „Свети Никола“, ще се проведе общинският кръг  на състезанието „Българският език е лесен и интересен“.
 

Основната цел на състезанието е подкрепата на обучението по български език за повишаване езиковите компетентности на учениците, развиването на интереси, потребности и нагласи, свързани с усвояване на понятия и нови думи, изграждане на умения за представяне пред публика и мотивация за самостоятелно учене.
 
Състезанието е предназначено за ученици от IV до VII клас, които ще бъдат разделени в две възрастови групи – IV – V клас и VI – VII клас. Участниците спелуват (произнасят по букви) думи, които имат особености в правописа и изговора.
 
В училищните кръгове, проведени в седмицата между 22 и 25 април, се включиха  училища от Община Стара Загора, сред които - VI ОУ „Свети Никола“, ОУ „Георги Райчев“, ОУ „Кирил Христов“, XII ОУ „Стефан Караджа“, XI ОУ „Николай Лилиев“ и СУ „Васил Левски“.  Всяко училище излъчи двама победители - по един от всяка възрастова група, които трябва да премерят сили в предстоящия общинския кръг на 21 май от 11 часа.