Уникално! Огромна опашка за посещение в музей се изви на бул."Алеко Богориди"

Тези хора се редят не за намаление в хипермаркет, а за да влязат в музей


Най-сериозен интерес предизвикаха изложбите на 2 златни съкровища – Тракийското златно съкровище от Вълчитрън и Споменът за Велика България

Огромен интерес към Европейската нощ на музеите регистрираха в Бургас. Официалните данни не са готови, но според предварителните наблюдения няколко хиляди бургазлии са посетили различните експозиции снощи.

Най-сериозен интерес предизвикаха изложбите на 2 златни съкровища – „Тракийското златно съкровище от Вълчитрън“ и „Споменът за Велика България”, които бяха изложени в зала „Трезор“ на Археологическия музей на бул.Алеко Богориди.

Час по-късно бе представен и един различен момент от работата по археологическите находки. Реставраторът Силвия Борисова демонстрира техники за оразмеряване на артефактите и подготовката им за реставрация, с което показа колко трудна и педантична е работата й.

Снощи за пръв път в Бургас бе показана голямата икона на Иисус Христос, реставрирана с обществени дарения от края на миналата година, а в Етнографския музей се разгърна пъстрия свят на българската шевица и се представи богатството на родния бит и култура.
 

 




В категории: Бургас