Кандидатът на ЕНП за шеф на Еврокомисията: Лично съм бил в Бургас, видях как се пази границата на ЕС

Манфред Вебер между бургаския кмет Димитър Николов и кандидата за евродепутат Ивелина Василева на форума на ГЕРБ


Свидетел съм на неуморните усилия и жертвоготовност на хората от България, обяви Манфред Вебер на форум на ГЕРБ

Кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия Манфред Вебер обяви, че в Бургаско е станал свидетел как се пази външната граница на Евросъюза.

Той бе специален гост на днешния предизборен форум на ГЕРБ в „Арена Армеец“.

Манфред Вебер

Пред 14 000 присъстващи Вебер каза: „Лично аз съм бил в Бургас и съм свидетел на неуморните усилия и жертвоготовност на хората от България, които заедно със своите приятели от Европа опазват външната граница на Европейския съюз. Второ важно заглавие в бъдещата страница от историята на Европа е защитата и опазването на границите и ви уверявам, че като председател на Европейската комисия първа моя повеля ще бъде България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство, защото наистина на България мястото й е в Шенген.“

В речта си премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обясни от своя страна, че му е обидно, че не ни приемат в Шенген, при положение че се справяме „по-добре от половината държави в Европейския съюз“.

„Манфред Вебер за разлика от другите кандидати идва често в България. Беше на най-далечната... водих го на Велека, долу. Гледа цялата граница. Има визуална представа от България – за какво става въпрос. Не е като другите шпицен-кандидати, които - „къде беше България“, и я търсят, да я видят къде е. Той я знае“, изтъкна Борисов.

Премиерът предупреди, че очаква нова афера тип „Костинброд“ от страна на предизборните си опоненти в четвъртък или петък.

Времето за съжаление на изборите го дават да е хубаво, коментира още Бойко Борисов. Според него това е проблем, защото с оформящата се серия почивни дни тогава много граждани ще пренебрегнат евровота, за да отидат на почивка.

Помолете хората да се върнат, призова Борисов съпартийците си.

Бойко Борисов предупреди, че се готви нов "Костинброд"
Бургаският кмет Димитър Николов и кандидатът за шеф на Еврокомисията Манфред Вебер

 


В категории: Евроизбори'2019