От УМБАЛ-Бургас предлагат бъдеще за младия студент Пламен

Само 30-минути след публикацията на Флагман.БГ изпълнителният директор на болницата д-р Бойко Миразчийски протяга ръка към младежа


Покриват образованието му и го назначават на длъжност, съобразена с лекциите му

От УМБАЛ-Бургас реагираха светкавично след апела на Флагман.БГ медицинско заведение да подаде ръка на студента Пламен, който мечтае да завърши висшето си образование като здравен работик. Само 30 минути след публикацията ни изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски се свърза с редакцията ни, за да заяви готовност да даде шанс на Пламен.

От най-голямата болница в Бургас предлагат на младия мъж да поемат образованието му, както и да му осигурят подходящо работно място, което да е съобразено с посещаването му на лекции и същевременно ще му осигури реална практика докато все още следва.

Да помогнем на Пламен от Бургас да сбъдне мечтата си – да спасява човешки животи

Припомяме, че Пламен дойде заедно с майка си – Петя, в редакцията на Флагман.БГ, за да разкаже историята си и да потърси помощ. Той е завършил първия семестър на обучението си с добър успех, но е успял да плати само 100 лв от таксата за него, която е пет пъти повече. С помощта на общинския съветник Ивайло Вагенщайн той успява да продължи образованието си, но днес, на прага на втория семестър, той е изправен пред същия проблем.

Не е тайна, че практика на запад е медицинските заведения да правят подобни жестове. По този начин те намират отдадени и лоялни кадри, които са обучени по начин, съответстващ с изискванията за определената болница.

Жестът на д-р Бойко Миразчийски – изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас – дава шанс за един младеж да получи образование и работа и да се изправи сам срещу препятствията в живота.


В категории: Животът