През следващата седмица Разград отново ще се включи в Деня на българския спорт и Световен ден на предизвикателството Разград’ 2019, това обяви по време на техническа конференция кметът на Община Разград д-р Валентин Василев. В конференцията участваха директорът на дирекция „Култура“ Виолета Антонова, експертът по „Спорт“ в Общинска администрация Валери Бойчев, председателят на Общински клуб за волейбол, физкултура и спорт Здравко Душков, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Елка Драмалиева, спортни деятели, които участват в инициативата.

В рамките на два дни – 20 май /понеделник/ и 22 май /сряда/ 2019 година Община Разград, със съдействието на ОУ „Васил Левски“, НПГТ „Шандор Петьофи“, ОК за ФФВСТ, спортните клубове по баскетбол „Лудогорец“ и „Вълци – Разград“, спортен клуб по волейбол „Лудогорец и спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“, организират спортен празник – „Ден на българския спорт и Световен ден на предизвикателството“ Разград’ 2019.
Кметът каза, че събитието е насочено към развитието на спорта в общината и популяризиране на ползите от него за обществото. Стимулирането на физическата дейност е сред основните фактори за пълноценен живот, и именно заради това ние сме насочили и сили, и ресурс, за да направим спорта по-привлекателен и достъпен за всички жители на Разград, допълни още той.

На 20 май в 14.00 ч. в двора на ОУ „В. Левски“ д-р Валентин Василев – кмет на Община Разград ще приветства участниците и ще даде старт на Деня на спортното предизвикателство.

Ще бъдат проведени турнир по баскетбол в спортна зала на ОУ „Васил Левски“, турнир по волейбол в спортна зала на НПТГ „Шандор Петьофи“, турнир по футбол на малки врати на спортната площадка в двора на ОУ „В. Левски“ и лекоатлетически крос – 22 май от 16.00 ч. по алеите на Градски парк.

След приключване на турнирите по спортове и лекоатлетическия крос всички участници в спортният празник могат да участват, чрез талони в томбола, в която ще се разиграят над 60 предметни награди, като най-атрактивна от тях ще бъде велосипед.