Причините за изтръпването на ръцете в съня могат да бъдат освен безвредни фактори като неподходящи легла, и опасни заболявания. 

Лош матрак или възглавница. Неудобната възглавница или лошия матрак не позволяват на тялото да се отпусне по време на сън. Резултатът от този дискомфорт може да се отрази на различни части на тялото. 

4 ефикасни рецепти при остри и критични проблем с бъбреците

Пижами. Дрехите могат да бъдат тесни и притиснати, а човек в съня си не контролира позицията на тялото си. Ако кръвообращението е нарушено поради впиване на дрехите, може да се появи чувство на изтръпване. 

Много сте пълен Това може да предизвика и изтръпване на ръцете. Според лекарите този проблем се наблюдава при много бременни жени. Правилната поза за сън обикновено помагат за решаването на проблема. 

Премахнете всички токсини от тялото, подобрете притока на кръв и намалете възпалението само като...

Аномалии в шийните прешлени. Ако в прешлените на цервикалния участък има увреждане, причинено от претоварване, охлузване, възпаление, това може да раздразни нервните корени на гръбначния мозък, да увреди кръвообращението в тях и евентуално да предизвика изтръпване на крайниците. 

В допълнение, скованост на ръцете в съня, според учените, може да предшества захарен диабет, рак, както и инсулт. Но с тези отклонения, изтръпването на ръцете са тревожи не само в съня. Този проблем продължава и през деня. В този случай трябва незабавно да се консултирате с лекар. / zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!