Доказахме, че Пловдив е най-спортният, най-футболният град, заяви кметът Иван Тотев след победата на "Локомотив" Пловдив над "Ботев" Пловдив за Купата на България. 

 

 

Той заяви, че като градоначалник е длъжен да подкрепя и двата пловдивски отбора и благодари на МВР и феновете за добрата организация. "Много важно беше, че имаше дисциплинирано посещение в София и много добра организация. Толкова много хора се преместиха от Пловдив в София, на над 100 км, само за няколко часа и нямаше никакви проблеми", коментира Тотев.

Той подчерта, че едни от най-хубавите моменти за него са били, когато отборите са излезли с фланелки с логото на Пловдив Европейска столица на културата и когато са почели паметта на Динко Дерменджиев. "Това подхожда на нашето мото "Заедно", допълни кметът.

Предстои ни още много работа, днес ОбС гледа концесиите на стадион  "Локомотив". На "Ботев" също му предстои много работа по техния стадион, на "Спартак" - също, защото на 30 май ще гледаме и тяхната концесия. Защо пък не след години да гледаме финал за Купата на България в Пловдив, пожела си кметът.

Тотев допълни, че довечера ще връчи плакети на ръководствата и на футболистите и на двата отбора. След това "Локомотив" Пловдив официално ще представи Купата на България от балкона на общината от 18.00 ч., а фонтанът ще заблести в бяло, в чест на отбора победител.