Мачовете между Ботев (Пловдив) и Берое винаги са имали по-особен характер, а често изходът им е бил от решаващо значение за постигнаето на целите на двата тима през сезона. Сега ситуацията е по-различна, защото “канарчетата” изцяло са се фокусирали върху предстоящия финал за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив), а Берое не може да завърши по-напред от четвъртото място, което заема в момента.

103-ото издание на Битката за Тракия ще се играе на стадиона в Коматево, където през есента “жълто-черните” разгромиха тима на Александър Томаш с 4:1. Днес обаче домакините ще излязат с доста променен състав. Много от титулярите ще получат почивка, за да са свежи за финала в сряда. Очаква се на пейката да останат звездата Тодор Неделев, капитанът Лъчезар Балтанов и титулярният страж Даниел Кайзер. Димитър Пиргов и Антонио Вутов пък са наказани и със сигурност пропускат двубоя.


Атаката на Ботев ще води Феребори Доре, по крилата ще действат Кристиан Добрев и Антон Карачанаков, а пред защитата ще играе Радослав Апостолов. Под рамката ще застане Иван Чворович, за когото това ще е дебют през сезона в Първа лига.

Берое пристига без Карлос Охене, който има здравословен проблем. Неговото място в средата на терена ще заеме Яя Меледже, а Александър Цветков и Милен Желев ще са двойката опорни халфове. Напред ще се разчита на ветерана Мартин Мамбуров.

“В последните няколко мача играем много добре и се надявам да продължим така и срещу Ботев. Дано този път да имаме повече късмет”, каза централният защитник на заралии Никита Баранов.

Ботев има минимално предимство в общия баланс между двата отбора в елита. Рефер на срещата ще е Волен Чинков.

ППЛ - 33-и кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ

Вероятни състави:

БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Чворович; Филипов, Ничев, К. Димитров, Л. Марин; Р. Апостолов; К. Добрев, В. Шопов, Динев, Карачанаков; Доре
Старши треньор: Н. Киров
БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; Бандаловски, Алкан, Баранов, Леони; М. Желев, А. Цветков; Бригидо, Меледже, П. Еуженио; М. Камбуров
Старши треньор: А. Томаш

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: “Ботев 1912”
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК