Треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров прие философски равенството 0:0 в първия плейоф за оставане срещу Витоша (Бистрица). Той е доволен, че тимът му не допусна гол, но пък съжалява, че не успя да отбележи. Въпреки това той остава оптимист за реванша и е убеден, че “Драконите” ще останат в Първа лига.

“Доволен съм, че не получихме гол, но лошото е, че и ние не вкарахме. Това е турнирен резултат. Да се надяваме, че в следващия мач в понеделник събитията ще се развият по друг начин. Трябва да търсим гол на чужд терен, който ще има голяма цена. Стана доста нервен мач, напрежението си каза думата. Мисля, че резултатът е реален. След като гостите останаха с 10 човека имахме повече ситуации за гол. Трябваше да бъдем по-точни в завършващата фаза. Ще коригираме това. Да се надяваме, че ще вкараме гол в Бистрица.  Казах на футболистите да не бързат. Събитията се развиха както искахме. Търпеливо първо полувреме, а след това през второто натиснахме. Нещата се получиха. Хубаво е, че не допуснахме, гол, но не успяхме да вкараме. Мачът там ще е съвсем различен. Ще опитаме да вземем максимума и да продължим напред”, заяви Киров.

“След загубата от Славия мислех, че тя ще повлияе добре и мотивира моите играчи. За съжаление не се получи. Срещнаха се два равностойни отбора. Просто не се случиха работите. Да се надяваме, че в понеделник нещата ще се развият в нашата посока. Аз съм максималист и искам да предам това и на футболистите. Не смятам, че сме аутсайдери и постоянно им давам положителни насоки. Оставам оптимист. Виждам с какви футболисти разполагам. Убеден съм, че Дунав ще остане в Първа лига” каза още треньорът.



“Искам да благодаря на феновете, но съжалявам, ча не успяхме да ги зарадваме с добра игра. Нещата ще се получат, но трябва търпение. Знам, че искат да видят Дунав, който да бие във всеки мач. На стадиона са идвали 12-16 хиляди и да се надяваме, че отново ще е така”, допълни специалистът.

“Не мога да коментирам Верея. Те си имат собственик, аз си имам отбор. Да се надяваме, че това, което искам ще се случи. Верея е на заден план. Сега Септември ще има почивка, а ние играем през 3-4 дни, но това е отделна тема и не искам да я коментирам”, завърши Киров.