“Марица” загуби с 2:1 гостуването си на “Векта” в мач от 23-ти кръг от първенството в МЕЖДУОБЛАСТНА ГРУПА ДЕЦА-ЦЕНТЪР (2006). Момчетата на Александър Николов бяха близо до частичен успех, но не съумяха да реализират. Домакините поведоха с 2:0, като единият гол бе отбелязан от далечно разстояние. Никола Каниц намали на 2:1. Пак той пропусна на по-ранен етап в мача да отбележи от добра позиция.

“Марица” заема 10-та позиция с 16 точки в класирането. Лидер е “Ботев” с 57, пред “Локомотив” с 50. “Векта” е трети с 44 точки. В следващия кръг “жълто-сините” приемат “Родопа”, а “Векта” гостува на “Металик”. И двата мача са на 12 май. До края на сезона остават 3 кръга.

В четвъртък юношите старша възраст загубиха с 2:0 гостуването си на “Арда”. Отборът воден от Красимир Иванов беше с прекроен състав, в който участие взеха доста юноши от младша възраст. На два пъти главният съдия пропусна да отсъди наказателни удари в полза на пловдивчани. През първата част двата отбора имаха няколко шанса за гол, но то завърши при резултат 0:0. Второто полувреме беше успешно за домакините и те се оказаха крайния победител.

С 27 точки “жълто-сините” заемат 4-то място във временното класиране. Лидер е “Спартак” с 40, пред АФК “Хасково” с 34 и мач повече, а трети е “Асеновец” с 30. Пети е “Сокол” с 24 и 4 мача по-малко. В предпоследния мач от шампионата през този сезон “Марица” приема “Асеновец” в пряк спор за третото място, а срещата е 9 май.