Днес в 18:15 часа Черно море приема Лудогорец в среща от 5-ия кръг на шампионския плейоф в Първа професионална лига. Мачът на “Тича” е изключително важен за гостите, които нямат право на грешка в битката за титлата. “Моряците” обаче неведнъж са показвали, че могат да объркват сметките на фаворитите и днес ще опитат отново да направят тежък живота на разградчани. За целта обаче те ще имат нелеката задача да намерят пролука в бетона на “Орлите”. Възпитаниците на Стойчо Стоев не са допускали гол вече 7 поредни мача, което е рекорд за тима откакто е в елита.



Черно море обаче не се намира в най-силната серия от началото на плейофа в Първа лига. Варненци записаха 3 загуби и само 1 победа до момента. Успехът им дойде в гостуването на Ботев в Пловдив (2:0). Общата статистика срещу Лудогорец също не е много добра.”Моряците” имат само 3 победи, 5 равенства и 14 загуби от шампионите.

Лудогорец започна колебливо шампионския плейоф с две равенства. След това обаче отборът отново влезе в ритъм и записа две победи с 2:0 над Левски и с 3:0 над Ботев (Пловдив).


Черно море има доста проблеми с окомплектоването на състава. Контузени са Цветомир Панов, Георги Божилов и Мартин Минчев. Мирослав Енчев пък е наказан. Така на терена се очаква да излязат Дюлгеров на вратата и Станчев, Генев, Димов и Кононго в защита. Витанов, Панайотов и Андраде ще са триото в центъра на терена, а в атака ще действат Фенуш, Ндонгала и Василев.



В същото време Лудогорец пристига в оптимален състав. Треньорът Стойчо Стоев ще може да избере най-добрата единайсеторка, с която разполага. Тя вероятно ще бъде съставена от Илиев под рамката и карета Сисиньо, Моци, Григоре и недялков в отбрана. Горалски и Дяков ще са дефанзивни халфове, а Марселиньо ще е плеймейкър. Лукоки и Вандерсон ще действат по крилата, а в атака ще бъде Кешерю.


Първа професионална лига, шампионски плейоф, 5 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

Ч. МОРЕ: Дюлгеров, Станчев, Генев, Димов, Кононго, Витанов, Панайотов, Андраде, Фенуш, Ндонгала, Василев

ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Горалски, Дяков, Марселиньо, лукоки, вандерсон, Кешерю

Стаион: “Тича”, Варна
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 18:15 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!