Днес в 16:00 часа Септември (София) приема Дунав в среща от 5-ия кръг на група “Б” в плейофа за оставане в Първа професионална лига. Двата тима бяха аутсайдери в началото на плейофната битка, но записаха доста добри резултати до момента и сега имат реален шанс да атакуват второто място в своята група. Един от двата тима може да направи важна крачка в тази посока, но за целта трябва да вземе трите точки днес.



И Септември и Дунав са без загуба от началото на плейофа. Всеки от тях има по две победи и две равенства на сметката си. Така Септември заема 3-ото място с 29 точки, а дунав е на 4-ата позиция с 28 точки. Втория до момента Славия не е толкова далеч, като има актив от 35 точки.

До момента през сезона двата тима се срещнаха три пъти като в редовния сезон си размениха по една победа, а в плейофа мачът в Русе завърши наравно. Общата статистика също е изравнена. В 11 срещи помежду им в елита те са си поделили по 5 победи, а 1 мач е завършил наравно.


В Септември имат доста проблеми преди днешния мач. Контузени са Александър Башлиев, Стилиян Николов, Матео Стаматов и Преслав Йорданов. Треньорът Христо Арангелов вероятно ще заложи на георгиев на вратата и Стоичков, дюлгеров, Бенга и Глишич в защита. Фабиано и Галчев ще са двойката в средата на терена. Димитров и Сахити ще са на двете крила, а Мандиангу ще бъде на върха на атаката. Зад гърба му пък ще действа Чандъров.

В Дунав ще отсъства единствено контузения Илия Мунин. Людмил Киров се очаква да пусне в игра Макенджиев на вратата и пред него Инкоом, Мартин Ковачев, Динков и Патев в отбрана. Димов и Станоев ще действат като опорни полузащитници, а Васев ще изпълнява ролята на плеймейкър. Фирцулеску и Светослав Ковачев ще започнат на крилата, а в атака ще действа Иса.

Първа професионална лига, плейоф за оставане, група “Б”, 5 кръг:

СЕПТЕМВРИ - ДУНАВ

Вероятни състави:

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Стоичков, Дюлгеров, Бенга, Глишич, Фабиано, Галчев, Чандъров, Сахити, Димитров, Мандиангу

ДУНАВ: Макенджиев, инкоом, М. Ковачев, Динков, Патев, димов, Станоев, Васев, Фирцулеску, С. Ковачев, иса

Стъдион: “Васил Левски”, София
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 16:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!