Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да се противопостави на всякакви опити на конгреса да получи важни документи или да призове на изслушвания служители на Белия дом, във връзка с доклада на специалния прокурор Робърт Милър, пише руският вестник „Независимая газета“. Адвокатите на президента на САЩ смятат, че това е добра юридическа стратегия. Според политически анализатори, Палатата на представителите на САЩ, която в момента се контролира от демократите, засега няма лостове, с които да застави президента да удовлетвори подобни искания.
„Тези искания са смешни. Аз съм най-прозрачния президент в цялата история на нашата страна. Ние току що преминахме през целия „лов на вещици“ на Мюлер“, заяви Тръмп пред журналисти в Белия дом.
Президентът на САЩ смята, че демократите, които „го ненавиждат силно“, така и не са успели да измислят нищо ефективно, нито по повод на заговор с руските власти, нито относно възпрепятстване на правосъдието.Превод и редакция: Светлин Божков